Duurzaamheid

Verantwoord ondernemen

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij ons geen hype. Voor ons is duurzaamheid iets vanzelfsprekends. Daarom gaan wij zuinig om met energie en proberen we onze afvalstroom zoveel mogelijk te beperken. Het afval dat we wél produceren, scheiden we. Vaak kunnen we daar nog een deel van recyclen. Daarnaast kiezen we bewust voor merken en producten met een transparante herkomst. Onze producten komen grotendeels van fabrikanten uit Nederland, België, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland en Italië. In die landen zijn er goede milieu- en arbeidsvoorwaarden.  

Natuurlijke producten

Veel van onze producten bestaan uit natuurlijke hernieuwbare grondstoffen. Voorbeelden daarvan zijn hout, rubber, garens van katoen, wol of geitenhaar, zijde en linnen. Maar ook polyestergarens kunnen duurzaam zijn. Sommige zijn gedeeltelijk gemaakt van maïs of gerecyclede plastic petflessen. Helaas zijn niet al onze producten 100 procent duurzaam. Maar we letten altijd goed op het gebruik van weekmakers, chloor of formaldehyde in PVC en kunnen u hierin voorlichten bij de aanschaf.  

Wij volgen de nieuwste ontwikkelingen voor duurzaamheid op de voet. Zo hebben we bijvoorbeeld een collectie duurzame katoenen gordijnen. Het katoen is verbouwd zonder pesticiden. En geverfd met verfstoffen die minder belastend zijn voor het milieu.

Wij leveren o.a. de volgende merken: De Ploeg, Artelux, Création Baumann, Kvadrat, Kendix, Nya Nordiska, Designs of the Time, Kinnasand, Luxaflex, Verosol, Sunway, van Besouw, Amtico, Novilon, Marmoleum, Desso, Bonaparte, Cunera, Parade.